У Херсоні не вистачає продуктів та ліків, але гумвантажі вже заїжджають у місто – радник мера

У Херсоні не вистачає продуктів та ліків, але гумвантажі вже заїжджають у місто – радник мера

Укрінформ
У звільненому Херсоні наразі не вистачає води, ліків, хліба, загалом продуктів харчування, але гуманітарні вантажі вже починають заїжджати у місто, щоб максимально швидко допомогти херсонцям у розв'язанні цих питань.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив радник Херсонського міського голови Роман Головня, передає Укрінформ.

«Щодо гуманітарної катастрофи. Вона, дійсно, важка, тому що окупанти і колаборанти зробили все можливе, щоб ті люди, які залишилися в місті, максимально важко переживали ці дні очікування, тижні очікування, місяці. І зараз у місті критично не вистачає перш за все води, тому що водопостачання практично відсутнє у місті. Зараз не вистачає лікарських засобів, не вистачає хлібу, тому що він не випікається, бо нема електроенергії. Ну і відповідно проблеми з продуктами харчування. Я думаю, що найближчим часом це питання буде вирішено», - сказав Головня.

Читайте також: Втеча росіян із Херсона стала черговою стратегічною невдачею – глава Міноборони Британії

Він запевнив, що вже є гуманітарні вантажі поблизу Херсона для того, щоб максимально швидко допомогти херсонцям у розв'язанні цих питань.

«Є інформація, що вже заїхали один-два автомобілі з гуманітаркою, військові цьому сприяють. І я думаю, що найближчим часом, днями буде гуманітарка. У Миколаєві зараз організовують автомобілі з гуманітаркою, які поїдуть у Херсон. Це буквально найближчим часом має відбутися», - підкреслив радник мера.

Він повідомив, що за його особистими підрахунками, наразі у місті перебуває десь близько 70-80 тис. населення, яке залишилося, а на початок війни, до 24 лютого, в обласному центрі мешкало 320 тис. людей.

Читайте також: Подоляк: У Херсоні ненавидять «рускій мір» як експансію варварства та брехні, він помер

Як повідомлялося, у п’ятницю Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ, а для російських військових єдиний шанс уникнути загибелі - негайно здатися в полон.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-