Село, де знімали фільм «Тіні забутих предків», святкуватиме Різдво 25 грудня

Село, де знімали фільм «Тіні забутих предків», святкуватиме Різдво 25 грудня

Укрінформ
На Гуцульщині парафіяни Храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Криворівня, святкуватимуть Різдво 25 грудня.

Про це для місцевого видання Інформатор Коломия повідомив священник храму Іван Рибарук, передає Укрінформ.

«Одноголосно – всі за! Це було (прийняття рішення - ред.) не протягом одного дня. Я про це вже говорив місяць з людьми і ми логічно підійшли до того, що ми будемо переходити (на святкування Різдва 25 грудня - ред.)» , - зазначив Рибарук.

Він зізнається, що навіть був подивований таким одностайним рішенням і вдячний за нього людям.

«Синод Єпископів ПЦУ 18 жовтня, ухвалив рішення «Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 р». Тож ще якихось додаткових дозволів не потрібно. Синод благословив тих, хто хоче переходити на святкування 25 грудня», - додав священник.

Він зауважив, що Пасхальний цикл з Різдвом ніяк не зв’язаний, неділі зв’язані з П’ятидесятницею, а всі інші свята будуть зміщені на 13 днів.

Читайте також: ПЦУ дозволила різдвяні богослужіння 25 грудня

Церква Різдва Пресвятої Богородиці у с. Криворівня є пам'яткою архітектури державного значення. Вона є своєрідною візитівкою Криворівні і одним із найдавніших храмів Гуцульщини. Побудували церкву на початку 1660-х років на присілку Заріччя, на правому березі річки Чорний Черемош. У 1719 році через небезпеку повені його було перенесено на пагорб на лівому березі Черемоша, на присілку Ґрашпарівка, де будівля знаходиться і до сьогодні. Повторно храм був зведений в 1818 році.

7 січня у Криворівні відбувалась велика Коляда, яка розпочинається із богослужіння у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Щороку сюди приїжджають туристи, щоб почути і побачити найколоритніше дійство на Гуцульщині - Різдво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-