Донеччина: в окремих громадах відновили газопостачання - люди будуть з теплом

Донеччина: в окремих громадах відновили газопостачання - люди будуть з теплом

Укрінформ
На Донеччині в окремих громадах вдалося запустити газопостачання, запрацювали 92 котельні і триває наповнення системи теплопостачання.

Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу в Медіацентр Україна — Укрінформ.

«Ситуація вкрай складна, але ми робили і продовжуємо робити все можливе, і результатами нашої спільної роботи є запуск газопостачання в області… 82% котелень вже працюють, іде наповнення системи теплопостачання багатоквартирних будинків у найбільших містах області. Із 97 котелень «Донецьктеплокомуненерго» в умовах, в яких наразі перебуває Донеччина, 92 вже запущені», - сказав очільник області.

Він зазначив, що в області 15 територіальних громад повністю підготовлені до опалювального сезону, вже іде системний запуск, там буде централізоване опалення. У наступних 10 територіальних громадах планується запуск опалення до об’єктів критичної інфраструктури і соціальної сфери, «тобто тих об’єктів, які будуть передбачені під пункти обігріву».

Кириленко також констатував, що встановлені численні пориви тепломережі вдовж лінії фронту на певній ділянці. «Це Селидівська територіальна громада, де наразі неможливе відновлення газопостачання. Тому там буде відбуватися відповідне консервування котелень, щоб все майно перебувало під чітким контролем і було в робочому стані після того, як ми відновимо газопостачання», - уточнив начальник ОВА.

Читайте також: Майже 70% будинків та інфраструктури підключені до тепла — Шмигаль

Водночас він підкреслив, що «життя на Донеччині продовжується», а також при цьому триває і евакуація у більш безпечні регіони України чи населенні пункти області.

«Ми планували проходити осінньо-зимовий період без газопостачання, але неймовірними зусиллями, і я дякую нашим газопостачальним і газорозподільчим компаніям, органам місцевого самоврядування, військовим адміністраціям, газопостачання відновлене там, де це можливо, і люди будуть з теплом», - підкреслив Кириленко.

Та нагадав, що в цілому у регіоні осінньо-зимовий період буде проходити у змішаному циклі. «Це газопостачання, альтернативні джерела постачання. Також буде розподілення альтернативних видів опалення – вугілля і дров по територіальних громадах, особливо це вдовж лінії фронту та по декупованих територіальних громадах Донеччини», - додав керівник військової адміністрації.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, у регіоні проблеми з енерго-, тепло- та водопостачанням.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживало 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-