Пам’ятник Суворову в Ізмаїлі перенесуть на територію водопровідно-каналізаційного господарства

Пам’ятник Суворову в Ізмаїлі перенесуть на територію водопровідно-каналізаційного господарства

Укрінформ
Депутатська більшість Ізмаїльської міськради Одеської області ухвалила рішення про перенесення пам’ятника на територію міськуправління водопровідно-каналізаційного господарства, куди ще в 2016 році перемістили з центру міста скульптуру Леніна.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в оргвідділі міськради.

«Сьогодні на 37-й сесії міськради 29 із 39 депутатів підтримали проєкт рішення «Про забезпечення тимчасового зберігання пам’ятника О.В. Суворову», згідно з яким монумент належить перемістити за межі суспільного простору Ізмаїла – на територію комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», - зазначили в міськраді.

Учасники сесії також проголосували за внесення змін до міськбюджету-2022.

Найближчим часом Управлінню культури і туризму міськради та муніципальним службам належить забезпечити переміщення пам'ятника з публічного простору.

Читайте також: В Одесі на пам’ятнику Суворову з’явився напис «наступний»

Як повідомлялося, у травні пам'ятник Суворову в Ізмаїлі місцеві жителі вкотре облили червоною фарбою, а також влаштували інсталяцію під гаслом: «руzzкий военный, бери и уходи». Інсталяція з облитих фарбою побутових предметів: пральної машини, електробойлера, унітаза, телевізора, жалюзі та магнітоли - символізувала пролиту загарбниками кров українців.

Раніше, 28 жовтня, 35-а сесія міськради ухвалила принципове рішення - про переміщення монумента, встановленого в 1945 році, з міського суспільного простору.

У 2016 році на територію Ізмаїльського управління водопровідно-каналізаційного господарства було переміщено з центру міста шестиметрову скульптуру Леніна, відтепер вона сусідитиме з пам'ятником Суворову.

Фото з uk.m.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-