В Одесі на пам’ятнику Суворову з’явився напис «наступний»

В Одесі на пам’ятнику Суворову з’явився напис «наступний»

Фото, відео
Укрінформ
Після рішення Ізмаїльської міськради про переміщення до музею пам’ятника Олександру Суворову з’явився промовистий напис «наступний» на монументі в Одесі, який є його точною копією і встановлений у 2012 році з ініціативи ексдепутата Геннадія Труханова.

Як передає Укрінформ, про появу напису повідомив у Фейсбуці громадський активіст Юрій Дяченко.

«Як вам такий тюнінг пам'ятника Олександру Суворову в Одесі, ще й у Суворовському районі міста», - зазначив Дяченко.

За його словами, це пам’ятник тому, який замордовував населення, творив депортації. Це той, хто творив імперську історію, і насправді, на переконання активіста, цей пам'ятник не має стояти в Одесі посеред площі, через яку проїжджають тисячі не тільки одеситів, а й туристів.

Дяченко уточнив, що насправді це не оригінальна скульптура, а копія пам'ятника, який Ізмаїльська міськрада вирішила перенести до музею.

«Він (пам’ятник – ред.) не несе ніякого сенсу та змісту, окрім імперського наративу», - акцентував Дяченко, додавши, що питання про демонтаж і перенесення до музею має якомога швидше вирішити історико-топонімічна комісія міськради.

Читайте також: У Харкові демонтували погруддя Пушкіну

Як повідомлялося, у мерії Одеси вирішили 30 листопада розглянути питання про демонтаж і перенесення до музею пам’ятника російській імператриці Катерині II, згідно з результатами опитування жителів міста.

В.о. заступника міського голови Олег Бриндак заявив у прямому ефірі загальнонаціонального марафону, що «насправді жодного відношення до заснування міста Катерина II не має. Абсолютно невиправдано видавати один з етапів захоплення цієї території росією як початок заснування міста».

За його словами, на сесії міськради також буде ухвалено рішення про перейменування близько сотні вулиць, провулків та меморіальних дошок, назви яких були пов'язані з імперським російським та радянським минулим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-