У Львові прооперували підлітка з рідкісною хворобою

У Львові прооперували підлітка з рідкісною хворобою

Укрінформ
У Львові прооперували 15-річного хлопця, який через рідкісну хворобу три роки не міг нормально ковтати їжу.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит», передає Укрінформ.

«Рідкісний діагноз три роки не давав Данилу нормально жити і ледь не довів до серйозних нервових розладів», - зазначається у повідомленні.

Хлопцеві, який потрапив до львівського Охматдиту, встановлено рідкісний діагноз – ахалазія стравоходу. Це захворювання характеризується порушенням прохідності кардіального відділу стравоходу і значним його розширенням над ділянкою звуження. Може бути вродженим або виникнути внаслідок стресу.

Читайте також: У Львові військовому провели надскладну операцію на паралізованій нозі

Захворювання часто діагностується у дітей віком від 5 років і проявляється двома основними симптомами: блювота і порушення ковтання.

За словами торакального хірурга Олега Леніва, тривале порушення харчування у таких дітей може призвести до затримки розвитку, дефіциту ваги, а блювота не рідко ускладнюється потраплянням їжі у дихальні шляхи та розвитком легеневих ускладнень (бронхіти, пневмонії).

У Данила порушення ковтання проявлялося затримкою їжі за грудиною, тому для полегшення проходження їжі йому доводилося робити посилені ковтальні рухи, запиваючи їжу великою кількістю води. Так дитина жила три роки.

Хлопцю провели КТ-обстеження, під час якого і виявили захворювання.

Було прийнято рішення про проведення складного оперативного лікування – кардіоміотомії з езофагокардіофундоплікацією, інакше кажучи, хірурги розсікли м’язи стравоходу.

Читайте також: У Львові хірурги зі США прооперували постраждалих внаслідок війни дітей

Після операції Данило може знову нормально їсти та розвиватися, у нього зникли всі симптоми порушення ковтання та блювання.

Як повідомлялося, у Львові хірурги пересадили нерв захиснику, аби повернути йому можливість ходити. Складну реконструктивну операцію виконали у Національному реабілітаційному центрі “Незламні”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-