У Бучі будується фабрика-кухня, що годуватиме навчальні заклади трьох громад

У Бучі будується фабрика-кухня, що годуватиме навчальні заклади трьох громад

Укрінформ
У Бучі Київської області будується фабрика-кухня, що годуватиме всі навчальні заклади трьох громад.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська зазначила в Телеграмі.

“У Бучі будується нове підприємство – фабрика-кухня, що годуватиме всі навчальні заклади трьох громад: Бучанської, Немішаївської, Бородянської. Підприємство виготовлятиме 10 тис. порцій гарячого харчування щодня”, - заявила перша леді.

Вона зазначила, що цією ініціативою завдячує відомому меценату Говарду Баффету, який захотів взяти участь у відновленні України.

“Вирішили зосередитися передусім на освіті й саме в деокупованому регіоні, одному з найбільш постраждалих від російських загарбників”, - додала Зеленська.

На початку навчального року перша леді з Баффетом і командою Національної асоціації громадського харчування відвідали Бучу.

За її словами, для старту робіт усе готово: відведено земельну ділянку, розроблено технологічний проєкт і планувальні рішення та проведено детальний аудит 31 школи трьох територіальних громад, що потребують забезпечення повноцінним харчуванням.

“Так у воєнний час повертається наша реформа шкільного харчування, бо саме в ній ми запланували потужні підприємства, які корисно та якісно годуватимуть не один, а низку закладів. А ще це частина нашого плану відновлення України, бо здійснювати його треба вже зараз. На літо запланували монтаж обладнання та підготовку працівників, щоб новий, 2023 навчальний рік підприємство зустріло вже працюючим. Упевнена, це станеться вже в мирній Україні”, - заявила Зеленська.

Читайте також: В українському павільйоні на COP27 можна «побачити» постраждалі від агресії рф міста

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада Президент Володимир Зеленський обговорив з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом можливість участі у Фонді відновлення України та вручив меценату орден Ярослава Мудрого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-