Зеленський вручив бізнесмену Баффету орден Ярослава Мудрого

Зеленський вручив бізнесмену Баффету орден Ярослава Мудрого

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом можливість участі у Фонді відновлення України та вручив меценату орден Ярослава Мудрого.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Зустрівся з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом. Подякував за підтримку проєкту створення фабрики-кухні, який започаткувала перша леді Олена Зеленська. Цей проєкт має велике значення. Також розглянули можливість участі пана Баффета у Фонді відбудови України», - зазначив Зеленський.

Президент вручив Говарду Баффету орден Ярослава Мудрого V ступеня «за підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України та вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі».

Як зазначає пресслужба Президента, Зеленський поінформував Баффета про безпекову ситуацію в Україні, зокрема в контексті обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури. Президент зробив акцент на ударах іранськими дронами-камікадзе, які застосовує росія.

Глава держави наголосив на важливості посилення системи протиповітряної оборони України.

Водночас він підкреслив, що український народ бореться за свою землю й продовжує працювати попри виклики, які постають через російську агресію.

В ОП поінформували, що американський бізнесмен підтвердив готовність виступити донором закупівлі електрообладнання та генераторів для забезпечення енергією критичних об’єктів: насосних станцій, лікарень та мобільних точок обігріву – з метою подолання енергетичної кризи.

Читайте також: Американський бізнесмен Баффет і керівник Харківської ОВА обговорили розмінування області

Як повідомляв Укрінформ, благодійна організація американського бізнесмена Говарда Баффета пожертвувала на потреби України 2,7 мільйона доларів.

Баффет також є меценатом проєкту побудови фабрики-кухні у Бучі, де готуватимуть їжу для учнів у межах реформи шкільного харчування.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-