Американський бізнесмен Баффет і керівник Харківської ОВА обговорили розмінування області

Американський бізнесмен Баффет і керівник Харківської ОВА обговорили розмінування області

Фото
Укрінформ
Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов обговорив із відомим американським бізнесменом Говардом Баффетом фінансування фондів, що беруть участь у розмінуванні області.

Пр це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні мав зустріч із відомим американським бізнесменом, громадським діячем Говардом Баффетом. Насамперед говорили щодо фінансування фондів, які беруть участь у розмінуванні області. Наше завдання - прискорити цей процес, адже Харківщина найбільш замінована окупантами, чи не щодня від підривів страждають місцеві жителі деокупованих територій", - написав очільник ОВА.

Крім того, додав він, під час зустрічі говорили про відновлення критичної інфраструктури, про кризову допомогу на випадок надзвичайних ситуацій під час зимового періоду.

За словами Синєгубова, Сполучені Штати Америки та фундація Баффета є надійним партнером України та Харківщини зокрема. Говард вірить в нашу перемогу та постійно підтримує проєкти відновлення нашої країни.

Читайте також: Канада допоможе Україні з розмінуванням деокупованих територій

Як повідомляв Укрінформ, всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 268 тис. 359 вибухонебезпечних предметів та 2 845 кг вибухової речовини, у тому числі 2 140 авіаційних бомб. Обстежено територію площею близько 74 тис. гектарів.

Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали: в Харківській області – 11 тис. 155 разів; у Київській – 6 743; у Чернігівській – 4 102; у Донецькій – 2 335; у Миколаївській – 1 824; у Сумській – 1 420; у Черкаській – 1 062.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, на розмінування одного середнього населеного пункту потрібно до місяця. Наразі понад 60% особового складу МВС для гуманітарного розмінування зосереджено на сході та півдні країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-