Мелітополь і район заселяють росіяни, з деяких сіл вигнали всіх жителів

Мелітополь і район заселяють росіяни, з деяких сіл вигнали всіх жителів

Укрінформ
Помешкання жителів Мелітополя і довколишніх населених пунктів займають загарбники з рф, при цьому з деяких сіл вигнали всіх жителів.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Більше половини жителів Мелітополя евакуювались на підконтрольну Україні територію або за кордон. У місті залишилось до 60 тис. мелітопольців. Натомість місто і район масово заселили окупанти з рфії - росіяни, чеченці, осетини тощо. На сході від Мелітополя - на Херсонському напрямку - рашисти виселяють людей з будинків і будують оборонні укріплення", - зазначив Федоров.

За його словами, у селі Полянівка Мелітопольського району загарбники «попросили» жителів переїхати в інші населені пункти. Через сусідню Якимівку завезли до Полянівки бетонні плити, зняті з водного каналу, й перетворюють навколишню територію на форпост.

Читайте також: Із тимчасово окупованих областей України за тиждень виїхали 906 людей - мер Мелітополя

Федоров повідомив, що окупанти захопили й інші села Мелітопольського району: заселились у порожні будинки й розставили військову техніку поруч з мирними жителями - у городах і дворах.

Тож терор на тимчасово окупованих територіях продовжується, адже рашисти прикрились цивільними як живим щитом, підсумував міський голова Мелітополя.

Як повідомляв Укрінформ, міська влада Мелітополя створила електронну скриньку zradnyk@mlt.gov.ua, на яку можна надсилати листи з інформацією про колаборантів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-