На Харківщині ексгумували тіло чоловіка, якого росіяни розстріляли в автівці

На Харківщині ексгумували тіло чоловіка, якого росіяни розстріляли в автівці

Фото
Укрінформ
У Харківській області правоохоронці ексгумували тіло 37-річного чоловіка, якого російські військові розстріляли в автомобілі.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 16 квітня жителі села Співаківка на трьох автівках намагалися евакуюватись із зони бойових дій. Одній машині вдалось виїхати, дві інші російські військові розстріляли впритул при виїзді із села. За попередньою інформацією, загарбники вели обстріл з автоматів та кулеметів.

Читайте також: На Київщині досі невпізнані 200 тіл жертв російських військових

У неділю, 6 листопада, слідчо-прокурорська група ексгумувала тіло 37-річного чоловіка - водія однієї з автівок. При його поверхневому огляді встановлено чотири кульові поранення: три у спину та ще одне - в область тазу. Тіло загиблого направлено на експертизу.

Чотирьох людей врятували жителі села, надавши їм медичну допомогу. Встановлюються всі потерпілі.

Читайте також: У визволеному Високопіллі ексгумували тіла подружжя, яке розстріляли загарбники

Як повідомляв Укрінформ, з початку березня Ізюм піддавався масованим обстрілам і авіаударам. 2 квітня армія рф повністю захопила Ізюм. Загарбники не погоджували гуманітарних коридорів. Внаслідок обстрілів і ненадання меддопомоги загинули щонайменше тисяча жителів.

Місто звільнили 10 вересня в ході масштабного контрнаступу ЗСУ. Після цього правоохоронці виявили в Ізюмі шість катівень, влаштованих загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-