У визволеному Високопіллі ексгумували тіла подружжя, яке розстріляли загарбники

У визволеному Високопіллі ексгумували тіла подружжя, яке розстріляли загарбники

Укрінформ
У визволеному селищі Високопілля Херсонської області правоохоронці ексгумували тіла подружжя, розстріляного загарбниками на власному подвір'ї.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно зі слідчими поліції та криміналістами провели ексгумацію та огляд тіл двох мирних мешканців Бериславського району, вбитих російським військовим”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 1 червня під час захоплення Високопілля військовий російської армії розстріляв беззбройне місцеве подружжя у їхньому дворі. Від вогнепальних поранень обоє загинули на місці. Згодом чоловіка та жінку поховали односельці.

Правоохоронці під час процесуальних дій встановили місце поховання загиблих на місцевому цвинтарі та провели ексгумацію тіл з ознаками насильницької смерті, їх спрямовано для проведення експертних досліджень.

Читайте також: Прокуратура: Для ідентифікації тіл з поховання під Ізюмом бракує ДНК родичів

Триває досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Херсонщини загарбники катують і викрадають людей, займаються мародерством та самовільно заселяються у будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-