Прокуратура: Для ідентифікації тіл з поховання під Ізюмом бракує ДНК родичів

Прокуратура: Для ідентифікації тіл з поховання під Ізюмом бракує ДНК родичів

Укрінформ
Ідентифікувати особи жертв російської агресії, які були захоронені в лісі під Ізюмом, поки неможливо, не вистачає ДНК-матеріалів від родичів.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“Харківські експерти відібрали ДНК-матеріали у 450 похованих на масовому цвинтарі в Ізюмі. Проте ідентифікувати всіх загиблих на цей час неможливо. Зразки потрібно співставити з ДНК-зразками родичів загиблих. Наразі необхідні матеріали здали лише 80 осіб”, - ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що для ідентифікації загиблих або безвісти зниклих організували відбір біологічних матеріалів у жителів Ізюма. Людей закликають прийти до мобільної лабораторії.

Читайте також: На Харківщині почали ексгумацію масового поховання українських військових

“Відібрання біологічних матеріалів надасть можливість ідентифікувати загиблу особу на будь-якій території України, відповідно до даних, внесених до Єдиної державної бази ДНК”, - зазначили у відомстві.

Крім того, здати біоматеріал можна у будь-якому регіоні України, зокрема, і в Харкові (для цього треба звернутися за телефонами 093-497-69-38, 067-952-93-06, 099-270-19-37, 099-777-77-41).

Для тих, хто перебуває за кордоном, у прокуратурі надали рекомендації, як відібрати ДНК-зразок самостійно та надіслати його в Україну.

Читайте також: На звільненій території Донеччини вже ексгумували 131 тіло

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня українські війська звільнили Ізюм від російських загарбників. Місто перебувало під контролем ворога з початку квітня.

Президент Зеленський 16 вересня заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, у тому числі з ознаками тортур.

23 вересня поліція відзвітувала, що ексгумація масового поховання вбитих російськими загарбниками в Ізюмі завершена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-