В Енергодарі загарбники проводять незаконний «перепис населення» — мер

В Енергодарі загарбники проводять незаконний «перепис населення» — мер

Укрінформ
У тимчасово захопленому Енергодарі, де розташована Запорізька АЕС, загарбники ходять по квартирах, а також зупиняють людей на вулиці аби провести так званий "перепис населення".

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Роблять вони це у властивій їм манері - фактично силового примусу. Адже відмовитися від участі в цьому "переписі" неможливо", - розповів він.

За словами Орлова, вже другий день окупанти та колаборанти з так званої "поліції" ходять по квартирах, а також зупиняють людей у дворах біля житлових будинків. Інформація про підвищену активність загарбників надходить від самих енергодарців, яким вже довелося взяти участь у так званому "переписі".

Читайте також: Загарбники хочуть автоматично «призначити» російське громадянство мешканцям Запорізької області

Окрім паспортних даних та контактних телефонів людей, що залишились в місті, вимагають також надати дані про родичів, які виїхали.

Зазначається, що так званий "перепис" закінчується обшуком в квартирі та прискіпливим вивченням всіх додатків в мобільному телефоні.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Читайте також: Енергодар на межі гуманітарної катастрофи - мер

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними НАЕК "Енергоатом", загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Фото: ГУР МО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-