Зі звільнених територій евакуювали 22 тисячі осіб - Верещук

Зі звільнених територій евакуювали 22 тисячі осіб - Верещук

Укрінформ
Зі звільнених територій вже евакуювали 22 тисячі осіб.

По це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Ми допомогли 22 тис. людей евакуюватися. Є люди, які їдуть на деокуповану територію, а є люди, особливо жінки з дітьми, маломобільні, люди пенсійного віку, які евакуйовуються", - сказала Верещук.

Читайте також: На Донеччині почалася безкоштовна евакуація на Тернопільщину

Віцепрем'єр зазначила що часто люди бояться евакуйовуватися через нерозуміння того, де їм жити, відсутність коштів тощо.

Втім, за словами Верещук, до прикладу Харківська обласна військова адміністрація пропонує евакуацію до Харкова і розміщення зокрема в гуртожитках вишів, які вже для цього обладнанні.

Читайте також: Мер Олешок закликав мешканців якнайшвидше залишити місто

Водночас, як додала Верещук, щонайменше три області готові приймати людей, які висловили бажання виїхати з деокупованих територій.

"До прикладу Тернопільська область у нас готова прийняти людей з евакуаційних поїздів, Львівська область, а також Полтавщина, всі готові розмістити людей і пережити зиму", - сказала Верещук.

Читайте також: Шмигаль прокоментував можливість евакуації населення через удари рф по енергооб’єктах

Вона зауважила, що на звільнених територіях Херсонщини, Харківщини, Донеччини тривають стабілізаційні заходи, проводиться розмінування, населенню надається гуманітарна та медична допомога, відновлюється електропостачання.

Натомість деякі населені пункти досі піддаються ворожим обстрілам, через які відновлення ускладнюється.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-