На Київщині відзавтра міст у Стоянці буде проїзний в обидві сторони

На Київщині відзавтра міст у Стоянці буде проїзний в обидві сторони

Фото
Укрінформ
У Київській області від завтрашнього ранку міст у Стоянці, зруйнований під час нападу загарбників на Київ, буде проїзний в обидві сторони.

Як передає Укрінформ, про це міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив у Фейсбуці.

“Міст у Стоянці від завтрашнього ранку проїзний в обидві сторони. Зруйнований в кінці лютого міст по Житомирській трасі став суттєвою перешкодою для планів окупантів “взяти Київ за три дні”. Після остаточного звільнення північної частини України від російських військових, дорожники облаштували тимчасову об'їздну дорогу та понтонну переправу. Однак проїхати там міг лише легковий транспорт, вантажівкам доводилося об'їжджати зайві десятки кілометрів”, - написав Кубраков.

За його словами, після звільнення територій менш ніж за два місяці на залишках старих конструкцій ремонтники відновили лівий проїзд мосту.

Рух трасою М-06 відновили вже у травні для вантажного автотранспорту та розпочали капітальну відбудову правої частини зруйнованого мосту.

Він додав, що сьогодні відкрили проїзд ще одним мостом на міжнародній трасі – М-03 Київ – Харків – Довжанський. Зокрема, відкрито правий проїзд мосту у селі Борщів на Київщині.

Очільник Мінінфраструктури повідомив, що на лівій частині мосту ремонтники влаштовують асфальтобетонне покриття на підходах і прогоновій будові та монтують металеве бар’єрне огородження.

Кубраков зазначив, що міжнародна траса Київ – Харків – Довжанський сполучає столицю з Полтавщиною і Харківщиною й відіграє важливу роль у товарообігу країни, забезпеченні потреб військових на передовій та функціонуванні гуманітарних коридорів.

Усього від початку повномасштабного вторгнення росії зруйновано 326 штучних споруд на дорогах загального користування.

За словами Кубракова, щоб швидко з'єднати між собою населені пункти, Укравтодор уже влаштував 61 тимчасову переправу. “Проте тимчасові проїзди не здатні витримати навантаження від руху транспорту тривалий період, тому на ключових дорогах країни відбудовуємо мости капітально”, - пояснив він.

Читайте також: Посол США відвідала відновлений міст у Стоянці

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області дорожники відновлюють 17 мостів, які постраждали внаслідок російської агресії, також встановили 8 тимчасових переправ.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-