У Херсонській ОВА показали руйнування у деокупованому селі Новопетрівка

У Херсонській ОВА показали руйнування у деокупованому селі Новопетрівка

Відео
Укрінформ
У селі Новопетрівка Херсонської області російські загарбники зруйнували інфраструктуру, знищили будинок культури та 15% житлових будинків.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«У цьому селі окупанти не пошкодували навіть місцевий будинок культури. Місце, де люди проводили вистави та святкування, нині стоїть зруйноване. У самому населеному пункті залишилося 135 місцевих. Люди виживають у складних умовах — без світла та води, пошкоджено 100% державної та комунальної інфраструктури та близько 15% будинків», - зазначив Янушевич.

Він нагадав, що село було захоплене 24 березня, визволили його 4 жовтня. Зараз команда Херсонської ОВА разом із міжнародними партнерами працює над ліквідацією наслідків окупації.

За словами Янушевича, місцеве населення постійно отримує гуманітарну допомогу: продукти, засоби гігієни, нещодавно привезли 37 будівельних наборів для відновлення пошкодженого житла. У населеному пункті працюють «Лікарі без кордонів».

Читайте також: Із деокупованих сіл Херсонщини курсуватимуть безкоштовні автобуси до Кривого Рогу

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області українські військові визволили від російської армії понад 90 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-