У Харкові через атаку на енергооб'єкти не працює котельня і кілька теплопунктів

У Харкові через атаку на енергооб'єкти не працює котельня і кілька теплопунктів

Укрінформ
У Харкові через атаку росіян на енергооб'єкти 31 жовтня поки не працює котельня і кілька теплових пунктів.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

“У Харкові через ворожі обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури не працює одна котельня і через нестачу тиску в системі - кілька центральних теплових пунктів (ЦТП)”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначили у КП «Харківські теплові мережі», після вчорашньої атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури України досі не вистачає напруги для повноцінної роботи тепломереж та тиску холодної води. Поки стоїть завдання вберегти обладнання від негативного впливу через перебої з напругою, а мережі - від розмерзання у критичних ситуаціях.

«Особливо - внутрішньобудинкові мережі. У випадку загрози тривалої відсутності електропостачання на котельних та ЦТП необхідно здійснити терміновий злив системи. Це допоможе потім швидко відновити послугу», - зазначили на підприємстві.

На “ХТМ” підкреслили, що на момент масованого обстрілу 31 жовтня 96% харківських будинків пройшли пробний пуск тепла. Тепер більшість робіт доведеться виконувати заново.

Читайте також: У Харкові нестабільно працює метро, інтервали збільшили до 20 хвилин

Як повідомлялося, 31 жовтня близько 8-ї ранку ворог завдар ракетних ударів по Харкову та Чугуївському району ракетами комплексу С-300, які запустили з російського Бєлгорода. Було пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. За даними обласної прокуратури, на місці влучання у Чугуївському районі отримав контузію 51-річний чоловік.

Унаслідок ракетних ударів без електроенергії залишилися майже 140 тис. абонентів у Харкові та області. Більшість підключили до вечора. В обласному центрі вдень не працювало метро та наземний електротранспорт.

Внаслідок знеструмлення обладнання в деяких населених пунктах області та частині Харкова не було води. Також через недостатню напругу призупинили роботу котельні в Харкові та Чугуєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-