Зеленський утворив 20 військових адміністрацій у Херсонській області

Зеленський утворив 20 військових адміністрацій у Херсонській області

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення військових адміністрацій населених пунктів Херсонської області.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №738/2022 оприлюднений на сайті глави держави.

На виконання Закону України “Про правовий режим воєнного стану” Президент постановив утворити 20 військових адміністрацій населених пунктів на Херсонщині.

Згідно з указом, у Бериславському районі Херсонської області утворено Бериславську міську військову адміністрацію, Великоолександрівську та Високопільську, Нововоронцовську селищні військові адміністрації та Кочубеївську, Новоолександрівську, Новорайську і Тягинську сільські військові адміністрації.

Читайте також: Президент утворив вісім військових адміністрацій на Харківщині та призначив керівників

Також згідно з указом, у Херсонському районі утворено Дарʼївську та Чорнобаївську сільські військові адміністрації.

У Каховському районі Херсонської області, відповідно до документа, утворено Таврійську міську військову адміністрацію, Любимівську та Чаплинську селищні військові адміністрації, Костянтинівську і Рубанівську сільські військові адміністрації.

У Скадовському районі утворено Каланчацьку та Лазурненську селищні військові адміністрації, а також Чулаківську сільську військову адміністрацію.

У Генічеському районі утрорено Іванівську та Нижньосірогозьку селищні військові адміністрації.

Читайте також: На кожну дію ворога на Херсонщині ЗСУ мають варіант протидії

Згідно з документом, Президент доручив Генеральному штабу Збройних cил України, Херсонській обласній державній адміністрації здійснити відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” заходи, пов’язані з утворенням військових адміністрацій, зазначених у статті 1 цього Указу.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області українські військові звільнили від російської армії понад 90 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-