У Сєвєродонецьку загарбники шукають вціліле житло, щоб заселити представників «адміністрації»

У Сєвєродонецьку загарбники шукають вціліле житло, щоб заселити представників «адміністрації»

Укрінформ
Так звана адміністрація Сєвєродонецька відшукує вцілілі помешкання в місті, аби заселити в них колаборантів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці розповів керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк.

«Окупанти намагаються провести інвентаризацію квартир, розвісили оголошення по під’їздах, аби люди сповіщали так звану владу про наявність порожнього житла. Туди заселяють представників окупаційної адміністрації і бойовиків. Це елемент тиску на сєвєродончан із вимогою повернутися в місто. Житло – це таке питання, коли людина починає вагатися», - зазначив Стрюк.

Але, за його словами, це не стало повальним явищем. Адже люди вважають за краще залишатися в евакуації і дочекатися звільнення міста Збройними силами України.

Він додав, що в місті не функціонує бізнес, торгівля, оскільки води немає, каналізація не працює, газ відсутній, світло є тільки на кількох вулицях у Старому місті навколо будівель, де розмістилась так звана адміністрація.

Читайте також: Вижити взимку в розбитих містах Луганщини буде майже нереально - Гайдай

«Місцеве населення, яке влаштувалося на комунальні підприємства, по кілька місяців не отримує зарплату. Як приклад – водоканал, який якось реанімували. За три місяці там тричі поміняли керівника, зарплату робітникам, яких вдалося якимось чином заманити, не платять», - наголосив керівник МВА.

Як повідомлялось, українські війська організовано залишили Сєвєродонецьк 24 червня, коли в ньому практично не залишилось місць, які можна було б використовувати для оборони – ворог знищив до 80% житлових будівель і на 90% - інфраструктуру. З тих пір, попри всі обіцянки, загарбники так і не зуміли налагодити ані водо- і газопостачання, ані відновити теплові мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-