На Вінниччині почалися аварійні відключення електроенергії

На Вінниччині почалися аварійні відключення електроенергії

Укрінформ
На Вінниччині почалися аварійні відключення електроенергії у низці районів області та у м. Вінниці.

Про це у Фейсбуці повідомило АТ "Вінницяобленерго", передає Укрінформ.

"Впродовж поточної доби енергетикам Вінниччини доводиться в екстреному порядку застосовувати аварійні відключення електроенергії у низці районів області та у м. Вінниця. За словами технічного директора АТ «Вінницяобленерго» Віктора Степанця, такі обмеження споживачів електроенергією відбуваються відповідно до команди регіонального диспетчерського центра НЕК "УКРЕНЕРГО", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Одещині запровадили графік обмеження на споживання електроенергії

Згідно з повідомленням, такі обмеження енергетикам доводиться застосовувати екстрено, буквально протягом 10-15-ти хвилин. Тому споживачів про відключення електроенергії не повідомляли.

У компанії зазначили, що йдеться не про віялові відключення, а саме аварійні. Такі заходи дозволяють знизити навантаження на електромережі, яке виникає раптово, і дають можливість збалансувати роботу енергосистеми.

Читайте також: Частина Рівного через аварію на підстанції залишилася без світла

Як повідомлялося, з 10 по 18 жовтня 408 об’єктів інфраструктури зазнали атак з боку рф, із них понад 45 об'єктів енергоінфраструктури. Пошкоджено також 180 житлових будинків.

В Україні розробили комплекс економного споживання електроенергії для населення, підприємств, установ та організацій, зокрема в період максимального навантаження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-