У Бахмуті поліція врятувала з-під обстрілів хлопчика, батьків якого вбив російський снаряд

У Бахмуті поліція врятувала з-під обстрілів хлопчика, батьків якого вбив російський снаряд

Відео
Укрінформ
У Донецькій області поліцейські врятували з регулярно обстрілюваного Бахмута восьмирічного хлопчика, батьків якого вбив російський снаряд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Донецькій області.

"До поліції надійшла інформація про те, що в Бахмуті потребує екстреної евакуації дитина. Район, де мешкав хлопчик, — під постійними ударами росіян, а шляхи до нього зруйновані, дістатися туди майже неможливо. Попри це, було організовано рятувальний рейс. До складу екіпажу увійшли начальник відділу превенції, парамедики, працівник служби у справах дітей", — зазначили в поліції.

Частину дороги екіпажу довелося долати пішки, залишивши броньоване авто. Поліцейські розшукали дитину, яку прихистила сусідка.

Читайте також: У Бахмуті першочерговим заходом є евакуація населення - глава ОВА

За даними правоохоронців, батьки залишили Богдана під опікою знайомої та вирушили на похорон до свого родича. Дорогою поряд із подружжям вибухнув снаряд – пара загинула від осколкових поранень. Жінка перебувала на сьомому місяці вагітності.

Тіла пролежали на вулиці декілька днів: забрати їх було неможливо через постійні ворожі атаки. Дізнавшись про загибель батьків, Богдан утік від сусідки, схопив велосипед та поїхав на те місце.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ЗСУ тримають оборону - ворог відходить щодоби

"Правоохоронці допомогли осиротілій дитині зібрати речі, вивезли з небезпечного району та нагодували. Втамувати душевний біль хлопчику допомагав постійний помічник поліцейських — такса Рем", — зауважили в поліції.

Хлопчика забере до себе рідна тітка.

Поліцейські вкотре закликали жителів Бахмутського району евакуйовуватися.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня російські війська 15 разів атакували Донецьку область, застосовуючи для ударів реактивні системи залпового вогню та артилерію.

За допомогою поліції 24 жовтня евакуювалися ще 230 жителів Донецької області. Від початку обов’язкової евакуації евакуйовані понад 26 тисяч осіб, зокрема 4075 дітей та 1541 людина з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-