Загарбники припинили завозити у Херсон продукти і закрили супермаркети - Хлань

Загарбники припинили завозити у Херсон продукти і закрили супермаркети - Хлань

Укрінформ
Створення окупаційним режимом територіальної оборони Херсона може перетворитися на пряму мобілізацію українців. Загарбники створюють у місті гуманітарну кризу.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Останній наратив про те, що окупанти створюють так звану територіальну оборону з тих, хто залишається в місті, – це реальна загроза тому, що згідно з тим, що вводив путін щодо Херсонської області, як окупованої території, пряма мобілізація наших чоловіків. Щодо створення так званої територіальної оборони в місті Херсоні, вони продовжують нагнітати ситуацію і спонукати, щоб люди виїздили на лівобережну частину Херсонщини наче під евакуацію, а насправді багато людей вони просто депортують до Криму. Частину, щоправда, окупанти планують на лівому березі використовувати, як живий щит своїх військових частин та техніки», - сказав Хлань.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ звільнили понад 90 населених пунктів

Він наголосив, що в окупованому Херсоні може бути не лише військова, а й трудова мобілізація серед усіх цивільних, хто лишиться. Для цього загарбники в області повторно створюють гуманітарну кризу.

«Зараз окупанти припинили постачання в Херсон та в правобережну частину області будь-яких продуктів. На ринках вже давно відмовилися брати рубль, єдині, що брали, то були їх супермаркети… Російські супермаркети попереджали, що вони в неділю працюють останній день і сьогодні вивозять своє обладнання. Дрібні магазинчики продовжують працювати лише з гривнею. Там продукти ще є. Але люди в Херсоні лишаються на самозабезпеченні, як на початку окупації», - додав Хлань.

Читайте також: Загарбники вивезли з Херсона монументи Суворову і Ушакову, на черзі – останки Потьомкіна

Депутат облради зазначив, що більшість херсонців дослухалися порад і змогли себе забезпечити певною кількістю продуктів, водою і знайти безпечне місце, щоб чекати від військових Збройних сил України визволення.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни евакуюють окупаційні адміністрації з Херсона й Берислава на лівий берег Дніпра, побоюючись наступу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-