Загарбники вивезли з Херсона монументи Суворову і Ушакову, на черзі – останки Потьомкіна

Загарбники вивезли з Херсона монументи Суворову і Ушакову, на черзі – останки Потьомкіна

Укрінформ
Окупанти, тікаючи на лівий берег Дніпра, розграбовують Херсон: вивозять усе цінне, в тому числі історичну та культурну спадщину українців. Разом з тим забрали монументи Суворову та Ушакову і планують викопати мощі Потьомкіна.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Останніми днями окупанти вдалися до того, що вивозять всі музейні експонати Херсонського краєзнавчого музею та інших. Все, що має історичну або археологічну цінність запаковують і вивозять. Сьогодні ми стали свідками, що вони забрали навіть пам’ятники Суворову і Ушакову з вулиць Херсона. З’являється інформація, що в планах окупантів також викопати мощі з його захоронення в Херсоні. Відбувається шизофренія серед окупантів», - сказав Хлань.

Читайте також: Мешканці Херсона та Мелітополя почали позбавлятись рублів

Депутат облради також додав, що росіяни та колаборанти покидають правобережну частину Херсонщини досить динамічно і це супроводжується тотальними пограбуваннями. Окупанти запаковують та вивозять дороговартісне обладнання з лікарень, з державних та приватних підприємств на лівий берег Дніпра, а далі воно рухається десь у сторону Кримського півострова.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на викрадення пам'ятників.

Як передає Укрінформ, про це глава МКІП написав у Телеграмі.

«Жестом доброї волі», тікаючи з Херсона, росіяни прихопили з собою пам'ятники Суворову та Ушакову. Дякую, звичайно, за підтримку нашого процесу боротьби з наслідками русифікації, але ці питання в законний спосіб мають вирішувати місцеві органи української влади», - заявив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни евакуюють окупаційні адміністрації з Херсона й Берислава на лівий берег Дніпра, побоюючись наступу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-