СБУ затримала коригувальника ракетних обстрілів Рівного

СБУ затримала коригувальника ракетних обстрілів Рівного

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали коригувальника ракетних ударів ворога по Рівному.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Контррозвідка Служби безпеки викрила пособника спецслужб рф у ході відпрацювання прикордонних регіонів на північному заході України. Він передавав ворогу інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, зловмисник збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури в Рівному і закликав рф здійснити ракетний удар по місту.

Співробітники СБУ затримали чоловіка у Рівному під час спроби чергової передачі розвідданих до рф.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення росії створив власний Телеграм-канал, де оприлюднював дописи на підтримку загарбників і виправдовував їхні злочини.

В Офісі генерального прокурора додали, що в ході обшуку вдома у рівнянина вилучили набої та засоби зв’язку, які він використовував у своїй протиправній діяльності.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури рівнянину повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального Кодексу України.

Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Миколаєві викрили чергового коригувальника ворожого вогню

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Придніпровський суд Черкас засудив до 10 років ув’язнення місцеву жительку, яка переслала телефоном сестрі в росію фотографії фортифікаційних споруд у центрі міста і запропонувала росіянам бомбардувати їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-