Через російські катівні на Харківщині пройшли 15 рятувальників - ДСНС

Через російські катівні на Харківщині пройшли 15 рятувальників - ДСНС

Укрінформ
У Харківській області через катівні, влаштовані російськими загарбниками, пройшли 15 рятувальників ДСНС.

Про це повідомив на брифінгу начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, передає кореспондент Укрінформу.

“Загалом 15 осіб побували в катівнях: вісім співробітників Балаклійської пожежно-рятувальної частини №42, троє в Козачій Лопані та чотири у Вовчанську. Щодо інших співробітників були погрози, постійно їх перевіряли, залякували. Таких фактів дуже багато”, - розповів він.

Від рятувальників загарбники вимагали співпраці. Як зауважив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, підрозділам ДСНС неодноразово пропонували перейти на службу до рф (як і працівникам “швидкої”) та одягнути російську форму. “У випадку ультиматуму вони б склали із себе повноваження, але окупанти на це не пішли, бо розуміли, що невдоволення населення і так зростає”, - зазначив Синєгубов.

Читайте також: Фактично у кожному звільненому від росіян населеному пункті була катівня - МВС

За даними Волобуєва, за час окупації загинули четверо співробітників пожежно-рятувальної служби та п’ятеро саперів.

“Працювати доводилося нашим рятувальникам у дуже непростих умовах. Вони витримали. Надавали дуже серйозну допомогу населенню, рятували людей”, - відзначив начальник ГУ ДСНС. Зокрема, в заблокований Ізюм саме через рятувальників певний час удавалося завозити трохи м’яса, молока та хліба від фермерів.

Читайте також: Правоохоронці встановили чотирьох військових рф, які катували учасників АТО на Харківщині

Як повідомлялося, на Харківщині 19 жовтня внаслідок наїзду на ворожу міну загинули двоє співробітників ДСНС, ще четверо дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-