На Харківщині після початку війни не вийшли на роботу 111 поліцейських – усіх звільнили

На Харківщині після початку війни не вийшли на роботу 111 поліцейських – усіх звільнили

Укрінформ
На Харківщині через невихід на роботу після початку повномасштабного вторгнення рф звільнені 111 поліцейських, наразі вони намагаються поновитися на роботі через суд.

Про це розповів на брифінгу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, передає кореспондент Укрінформу.

“24 лютого я надав можливість співробітникам-чоловікам вивезти свої сім'ї та стати до роботи, поліцейським-жінкам, які самостійно виховують дітей, була надана можливість працювати в разі необхідності дистанційно. Зі співробітників-чоловіків не з'явилися 111 - я звільнив їх до 1 березня. Це для мене принципове питання”, - сказав Тимошко.

За його даними, ці співробітники наразі намагаються повернутися на службу через суди, однак керівник поліції сподівається на суспільний резонанс.

“Наші юристи ходять у судові засідання. Всі ці 111 людей... хочуть поновитися, отримати заробітну плату за цей період... Не дай Боже, хтось таки поновиться і буде працювати поруч із тими, хто в лютому з Північної Салтівки (один із найбільш постраждалих від обстрілів житлових масивів Харкова - ред.) вивозив поранених”, - сказав правоохоронець.

Читайте також: На Харківщині підозри в держзраді оголосили більш як 20 колишнім поліцейським

При цьому він наголосив, що пишається більшістю підлеглих. За даними Тимошка, з 5 тис. правоохоронців підозрюються в роботі на ворога лише 22, ще 43 перевіряються на предмет можливої співпраці.

Як повідомлялося, Володимира Тимошка призначили керівником облуправління поліції 24 лютого. В органах внутрішніх справ він працює з 1999 року. Був слідчим, обіймав посади заступника начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області, помічника голови Національної поліції України, директора Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Полтава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-