Зрадниця, яка «наводила» ворожі ракети на Черкаси, отримала 10 років ув'язнення

Зрадниця, яка «наводила» ворожі ракети на Черкаси, отримала 10 років ув'язнення

Укрінформ
За матеріалами СБУ до 10 років ув’язнення засуджено держзрадницю, яка передавала ворогу місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на території Черкащини.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

Особливу «увагу» зрадниця звертала на локації укріпрайонів, фортифікаційних будівель та зосередження військової техніки Сил оборони.

У березні цього року співробітники Служби безпеки затримали зловмисницю на спробі передачі агресорам розвідданих.

За даними слідства, затриманою виявилась мешканка обласного центру, яка з початку повномасштабного вторгнення збирала інформацію, фотографувала українські оборонні об’єкти, робила їх опис та передавала до рф відповідні матеріали через месенджер «Viber».

Отриману інформацію загарбники використовували для підготовки ракетних ударів по території регіону.

Читайте також: СБУ затримала блогера, який оприлюднив відео обстрілу Бурштинської ТЕС

Крім того, ворожа поплічниця «розганяла» через інтернет пропагандистські дописи на підтримку збройної агресії проти України та зміни її територіальних меж.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав затриману винною за: ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, СБУ затримала мешканця Бучі, який допомагав російським загарбникам під час окупації, а потім хотів «замаскувати» свої злочини, вступивши в добробат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-