У Дніпрі ліквідували ботоферму, яка поширювала кремлівську пропаганду в ЄС

У Дніпрі ліквідували ботоферму, яка поширювала кремлівську пропаганду в ЄС

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала у Дніпрі ворожу ботоферму, яка створила майже 10 тисяч фейкових акаунтів для поширення кремлівської пропаганди в Європейському Союзі.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували потужний канал поширення проросійської пропаганди серед громадян України та Євросоюзу. Крім того, задокументовані факти масштабної агітації на підтримку країни-агресора і «розгону» закликів до захоплення державної влади в Україні», - ідеться у повідомленні.

Для проведення інформаційних диверсій загарбники створили через підконтрольну ботоферму майже 10 тисяч фейкових акаунтів. Для їх анонімної реєстрації використовували sim-картки українських, російських та європейських мобільних операторів.

«До організації незаконної діяльності причетна жителька обласного центру, яка тривалий час працювала у сфері ІТ. Після повномасштабного вторгнення на неї вийшов представник спецслужб рф і запропонував негласне співробітництво на користь російських загарбників. За проведення підривної діяльності вона отримувала гроші з рф», - зазначили в СБУ.

Читайте також: СБУ затримала агентів рф, які планували запустити прокремлівський медіацентр «Таврія»

Також зафіксовані випадки дистанційного адміністрування телекомунікаційного вузла напряму з росії.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, кіберфахівці СБУ нейтралізували російську агентуру, яка займалась підготовкою до запуску мобільного центру інформаційних диверсій на півдні України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-