Село-привид: Донецька ОВА показала понівечене обстрілами Богородичне

Село-привид: Донецька ОВА показала понівечене обстрілами Богородичне

Відео
Укрінформ
Донецька обласна військова адміністрація оприлюднила відео з наслідками ворожих обстрілів села Богородичне, яке наразі все понівечене і вже стало привидом, бо тут не лишилося жодної цілої будівлі.

Відповідний ролик викладений на Ютуб-каналі ОВА, передає Укрінформ.

На відео – вщент зруйновані житлові приватні будинки без даху, вікон і дверей, у багатьох залишилися тільки залишки обгорілих стін, навкруги суцільні руїни, обірвані дроти, пошкоджені стовпи високовольтних ЛЕП, повалені та зруйновані огорожі, поламані обстрілами дерева та посічена снарядами будівля місцевої церкви.

«Богородичне — одне з численних сіл Донеччини, понівечених росіянами. Активні бойові дії тривали тут навесні, з літа до 11 вересня село було в окупації. За цей час воно було повністю знищене - не лишилося жодної цілої будівлі. Тепер це село-привид. Єдине, що залишається після росіян, - це руїни та гори сміття», - йдеться в дописі до відео.

Але в ОВА наголосили, що все своє — відвоюємо і відбудуємо.

Читайте також: Українські військові показали визволене село-привид Богородичне на Донеччині

Богородичне — село у Краматорському районі Донецької області. Населення до війни становило 794 особи. Село було засноване у ХVII столітті як поселення біля Святогірської лаври.

Влітку 2022 року село було захоплене російськими військами внаслідок їхнього наступу на Святогірськ. 11 вересня звільнене Збройними силами України, на наступний день також був звільнений Святогірськ. Під час окупації Богородичне дуже постраждало, у селі залишилося лише 2 людини.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф, у регіоні немає газопостачання, проблеми з водопостачанням.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхало понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Фото з сайту hromadske.radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-