Прокуратура відкрила провадження за заявами мера Білгорода-Дністровського та співробітників СБУ

Прокуратура відкрила провадження за заявами мера Білгорода-Дністровського та співробітників СБУ

Укрінформ
Одеська облпрокуратура відкрила два провадження за заявами мера Білгорода-Дністровського та співробітників СБУ, між якими виник конфлікт при оголошенні підозри міському голові.

Про це повідомив на пресконференції облпрокурор Сергій Костенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу повідомити, що за заявою Білгород-Дністровського міського голови Віталія Граждана відкрито кримінальне провадження, також за зверненням співробітників СБУ відкрито кримінальне провадження. У межах цих проваджень буде надано оцінку діям сторін - мера та співробітників СБУ», - зазначив Костенко.

Облпрокурор розповів, що прокурор здійснював 18 жовтня процесуальні дії, пов’язані з оголошенням підозри міському голові щодо вчинення кримінального правопорушення, яку він підписав. «Йдеться про дії громадянина Граждана, вчинені 7 липня на сесії Білгород-Дністровської райради, точніше про ініційовану ним бійку з головою Білгород-Дністровської райради Григорієм Мельниченком при обговоренні на сесії питання комунальної нерухомості», - зауважив Костенко.

За його словами, слідчі дії за фактом хуліганства тривали протягом трьох місяців, аж поки вчора Граждану було оголошено підозру. «Тому, власне, й події 18 жовтня у міськраді поки не буду коментувати. Спершу їх належить дати правову оцінку на основі доказів. Коли будемо мати повну картину події, тоді я прокоментую», - сказав прокурор області.

Костенко також наголосив, що права підозрюваного під час оголошення йому підозри, пов’язаної з подією 7 липня, яку Граждан слухав у горизонтальному положенні, були дотримані. «Можу уточнити, що він підозрюється у вченні злочину за ознаками ч.2 ст. 350 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за умисне нанесення побоїв та легких тілесних ушкоджень посадовцю при виконанні ним службових обов’язків», - додав облпрокурор.

Прокурор Одеської області нагадав, що мер міста Граждан зайшов до приміщення райради, в якому відбувалась сесія, і створив конфліктну ситуацію, пов’язану з його незгодою з прийнятим на сесії рішенням райради щодо комунальної власності. На зауваження головуючого на сесії Мельниченка мер не реагував, влаштував словесну перепалку, а в подальшому кинувся в бійку.

«Це, безумовно, неприпустимо у мирний час, а тим більше не найкращим чином виглядає влада в очах населення під час воєнного стану. Цьому факту буде дана оцінка в суді», - підсумував Костенко.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня співробітники СБУ та Національної поліції провели оперативно-слідчі дії у кабінеті міського голови Білгород-Дністровського Одеської області Віталія Граждана.

Заходи відбувалися в рамках одразу двох кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) і ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Своєю чергою мер Білгород-Дністровського заявив, що під час обшуку в його кабінеті його начебто побили правоохоронці - троє співробітників спецпідрозділу.

В СБУ заперечили застосування сили під час обшуків у мера Білгород-Дністровського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-