В СБУ заперечили застосування сили під час обшуків у мера Білгород-Дністровського

В СБУ заперечили застосування сили під час обшуків у мера Білгород-Дністровського

Укрінформ
Під час проведення 18 жовтня співробітниками СБУ та Національної поліції оперативно-слідчих дій у кабінеті міського голови Білгород-Дністровського Одеської області Віталія Граждана, правоохоронці, не зважаючи на провокації з боку мера, не вчинили жодного фізичного насильства.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі СБУ.

У відомстві відзначили, що серед іншого мер, котрий балотувався на виборах від проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, підозрюється у махінаціях, пов’язаних із відшкодуванням збитків, завданих одному з об’єктів району внаслідок ракетного обстрілу.

Тож правоохоронці прийшли, аби провести обшук і вилучити документи, які підтверджують протиправні дії.

Попри наявність ордера, як розповіли в СБУ, мер намагався перешкодити правоохоронцям і провокував бійку. Щоб запобігти зриву слідчо-процесуальних дій, співробітники спецслужби застосували передбачений законом захід – вдягнули на підозрюваного кайданки.

Читайте також: На Одеській митниці виявили приховані товари на 47 мільйонів

"Жодних ознак фізичного насильства, попри всі провокації мера, вчинено не було. Навпаки, саме за фактом нападу на співробітників СБУ при виконанні службових обов‘язків Нацполом відкрите провадження щодо самого міського голови", - поінформували у пресслужбі.

В СБУ наголосили, що в умовах, коли справжні Герої України гинуть на фронті, захищаючи Батьківщину, будь-які спроби місцевих «князьків» наживатися на війні та людському горі отримають швидку оцінку правоохоронних органів.

Заходи відбувалися в рамках одразу двох кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) і ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, мер Білгород-Дністровського Одеської області вчора заявив, що під час обшуку в його кабінеті його начебто побили правоохоронці - троє співробітників спецпідрозділу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-