На Одеській митниці виявили приховані товари на 47 мільйонів

На Одеській митниці виявили приховані товари на 47 мільйонів

Фото
Укрінформ
​Державне бюро розслідувань виявило на Одеській митниці схему приховування товарів від розмитнення, збитки оцінюються в 47 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Фейсбуку.

Зазначається, що в межах розгалужених комплексних заходів працівники ДБР виявили на Одеській митниці понад 130 контейнерів з товарами, термін розмитнення яких нібито сплив. Посадовці митниці своєчасно не вжили жодних заходів з передачі виявленого товару уповноваженим органам для реалізації та направлення коштів у дохід держави чи на потреби ЗСУ.

У ДБР припускають, що йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів.

Під час обшуків на території контейнерних терміналів слідчі знайшли елітні автомобілі, техніку, алкоголь і продукти харчування тривалого зберігання. Орієнтовна вартість товару - щонайменше 47 мільйонів гривень.

Слідчі дії тривають. Буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії росії проти України не вжили жодних кроків для своєчасного наповнення бюджету.

Читайте також: З початку року на митниці виявили порушень на ₴2,2 мільярда

Оскільки з питання повернення товару до митниці ніхто не звертався, буде перевірена версія про його російське походження.

Продукцію вилучать і реалізують, а виручені кошти спрямують до бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня одеські митники у пункті пропуску "Орлівка" заблокували схему ввезення в Україну з Еквадору понад 20 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-