У селищі на Вінниччині змінили назви вулиць Бандери і Галицької армії

У селищі на Вінниччині змінили назви вулиць Бандери і Галицької армії

Укрінформ
У Тиврівській громаді, що на Вінниччині, перейменували вулиці Степана Бандери і Галицької Армії - на вулиці Логанська та Козацьку.

Про це йдеться у рішенні сесії Тиврівської селищної ради, передає Укрінформ.

«Враховуючи неодноразові звернення жителів смт Тиврів щодо перейменування вулиці у смт Тиврів, селищна рада вирішила колективне звернення мешканців смт Тиврів від 30.09.2022 року про перейменування вулиці Степана Бандери взяти до відома. Перейменувати у смт Тиврів вулицю Степана Бандери на вулицю Логанська», - йдеться у документі.

Іншим рішенням з аналогічним обґрунтуванням перейменували вулицю Галицької Армії на Козацьку.

Читайте також: У Києві вулицю Мічуріна перейменували на Морських піхотинців

Як розповіла Укрінформу член ГО «Тиврівці» Інна Суверток, свої патріотичних назв ці вулиці набули в ході деколонізації за рішенням сесії міськради у червні поточного року. Початково вулиця Бандери носила ім'я Юрія Гагаріна, а Галицької Армії – російського поета Некрасова.

«Ми, як члени громадської організації, під час деколонізації теж надавали свої пропозиції з перейменування вулиць населених пунктів громади, деякі відхилили, деякі пройшли. Зокрема, стосовно вулиці Галицької Армії, у зв'язку з тим, що там в кінці вулиці знаходиться могила воїнів УГА. 1993 року там встановлені меморіальні плити і могила має охоронний номер. Це колишня вул. Некрасова. Тому така назва дуже логічна», - каже Суверток.

За її словами, деякі місцеві мешканці сприйняли нові назви вулиць спокійно, а стосовно ж Степана Бандери і Галицької Армії з'явилися колективні звернення мешканців до міськради про перейменування.

Читайте також: У Запоріжжі перейменували вулицю на честь загиблого «кіборга»

Як повідомляв Укрінформ, у Києві вулицю Мічуріна перейменували на Морських піхотинців.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-