У Києві вулицю Мічуріна перейменували на Морських піхотинців

У Києві вулицю Мічуріна перейменували на Морських піхотинців

Укрінформ
У столиці вже перейменовано понад сотню міських об‘єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами, зокрема, вулицю Мічуріна - на Морських піхотинців.

Про цеінформує Київська міська рада, передає Укрінформ.

"У травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Мічуріна до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами. Вулиця Мічуріна була названа на честь російського біолога і селекціонера Івана Мічуріна. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 8 591 голос, набрала пропозиція – вулиця Морських піхотинців. Нова назва запропонована на честь Морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Подільському районі вулицю Вітчизняну перейменували на Опільську

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Мічуріна на Морських піхотинців.

Примітно, зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Як повідомляв Укрінформ, у Голосіївському районі Києва вулицю Уральську перейменували на Чумацьку.

Фото: Київрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-