Рада розширила повноваження керівників трьох міських військових адміністрацій

Рада розширила повноваження керівників трьох міських військових адміністрацій

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанови, які передбачають розширення повноважень Бердянської, Лисичанської та Токмацької міських військових адміністрацій.

Про це повідомляється на сайті парламенту, передає Укрінформ.

Так, згідно з постановою №8110, за яку проголосували 298 народних депутатів, пропонується встановити, що в період дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування начальник Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області, крім повноважень, віднесених до його компетенції Законом "Про правовий режим воєнного стану", може затвердити тимчасову структуру виконавчих органів Бердянської міської ради (для працівників, посади яких не включені до тимчасових штатних розписів, оголошується простій або здійснюється їх переведення на рівнозначну чи нижчу посаду).

При цьому в період дії воєнного стану в Україні та 30 днів після його припинення чи скасування апарат Бердянської міськради та її виконавчий комітет, інші виконавчі органи, комунальні підприємства, установи та організації Бердянської міської територіальної громади підпорядковуються начальнику Бердянської МВА.

Читайте також: Рада скасувала призов на строкову службу під час війни

Аналогічні повноваження надаються начальникам Лисичанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області постановою №8124, яку підтримали 306 народних депутатів, та Токмацької міської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області постановою №8128, за яку проголосували 310 парламентаріїв.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня Верховна Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію в Україні на 90 днів - до 21 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-