Війська рф знищують усі великі будівлі у звільнених селах Луганщини – Гайдай

Війська рф знищують усі великі будівлі у звільнених селах Луганщини – Гайдай

Укрінформ
Війська рф знищують усі великі будівлі у звільнених селах Луганщини, аби там не могли розташуватися українські військовослужбовці.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

“Про нові звільнені населені пункти на Луганщині поки не будемо говорити, дочекаємося інформацію від Генштабу. З приводу тих, які вже названі, то повертатися туди поки що, на жаль, не можна, тому що там мають пройти “три хвилі” умовні: звільнення, зачистка, а потім ще розмінування. Дуже багато замінувань і дуже російські війська обстрілюють ці населені пункти. Вони їх просто зносять, стирають з обличчя землі.

Він наголосив, що загарбники, які ще донедавна перебували в цих селах, чітко розуміють, скільки там залишилося цивільного населення та де саме.

“Буквально вчора в одному із сіл повністю розбили школу. Вона не була придатна для проживання, перебування військових, але все одно вони принципово її розбили. Вони зараз гатять по всім більш-менш великих будинках, будівлям адміністративним чи іншим для того, щоб унеможливити розташування там наших військових”, - поінформував керівник ОВА.

Попри масовані обстріли, на масштабний прорив ворог уже не здатний, упевнений Гайдай.

“Можна сказати, що окупанти почали втомлюватися, основні бойові підрозділи за 7 місяців уже вибиті. Ті мобілізовані, які зараз приходять, - це величезна кількість народу, але це ж не досвідчені військові. Єдине, що вони можуть робити, створювати постійні контратаки, щоб наші військові втомились, а зробити прорив по лінії фронту - ні, вони на це не спроможні, це не злагоджені бойові підрозділи”, - сказав керівник ОВА.

За даними Гайдая, на захоплених територіях загарбники змушують людей виїздити з першої лінії біля фронту.

Читайте також: На Луганщині росіяни почали «відновлення» лікарень – у списках немає жодної зруйнованої

“І це не заради безпеки жителів, аби у місцевих не було ніякої можливості чимось допомагати Збройним силам України, підказувати місця розташування складів, казарм чи командних центрів”, - зауважив голова ОВА.

А от місцеві колаборанти, за його даними, виїхати в бік росії через Троїцьке намагалися вже неодноразово, але їх не випускають.

“Що нас дуже тішить. Їх розвернули, сказали: їдьте, захищайте свою “еленерію”, - зазначив Гайдай.

Як повідомлялося, на Сватівському напрямку ЗСУ, за даними Генерального штабу, уже звільнили сім населених пунктів.

 

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-