Мінреінтеграції назвало області, які прийняли найбільше переселенців

Мінреінтеграції назвало області, які прийняли найбільше переселенців

Укрінформ
Унаслідок розв'язаної росією війни внутрішньо переміщеними особами стали сім мільйонів жителів України, в тому числі мільйон дітей.

Як передає Укрінформ, такі цифри Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій оприлюднило у Телеграмі.

«У цілому в нашій країні через війну понад 7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами. З них понад 1 мільйон – це діти», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, близько мільйона громадян знайшли прихисток у 5 670 місцях компактного проживання для переселенців.

Читайте також: Уряд продовжив період для подачі повторних заявок на виплати переселенцям до 1 грудня

«Лідер за кількістю внутрішніх переселенців – східний регіон. У Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій областях перебувають 1,9 мільйона ВПО. 1,7 мільйона осіб обрали місцем тимчасового проживання захід України. Це Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська області», - вказують у Мінреінтеграції.

Північний регіон (Київська, Житомирська, Чернігівська, Сумська області) прийняв 1,6 мільйона ВПО, а центральний (Вінниччина, Черкащина, Кіровоградщина, Полтавщина) - один мільйон. У південному регіоні (Одещина, Миколаївщина) – 0,7 мільйона вимушених переселенців.

Читайте також: «Лікарі без кордонів» надаватимуть допомогу переселенцям та жителям звільнених територій

У Мінреінтеграції наголошують, що триває евакуація зі щойно визволених та особливо небезпечних районів. Напередодні зими міністерство залучає органи влади усіх рівнів, громади та благодійників до оперативного облаштування прихистків і створення для внутрішніх переселенців прийнятних умов проживання у холодний період року.

Як повідомляв Укрінформ, за працевлаштування 13,2 тисячі внутрішньо переміщених осіб держава виплатила роботодавцям 147 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-