Зруйнована росіянами Кременчуцька ТЕЦ перейшла у власність Полтавської області

Зруйнована росіянами Кременчуцька ТЕЦ перейшла у власність Полтавської області

Укрінформ
Полтавська обласна рада взяла на баланс Кременчуцьку теплоелектроцентраль, яка забезпечувала теплом більшу частину квартир містян і була зруйнована російською ракетою.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, передає Укрінформ.

«Кременчуцька ТЕЦ – на балансі області. Нещодавно уряд ухвалив рішення про передачу цілісного майнового комплексу теплоелектроцентралі, а на сьогоднішній сесії обласної ради депутати проголосували за те, щоб прийняти ТЕЦ у власність області. Такий формат запропонувала обласна адміністрація, щоб надалі відновити роботу теплоцентралі. ОВА стане локомотивом у цьому процесі», - зазначив Лунін.

Він подякував депутатам і пообіцяв працювати спільно з облрадою, містом, міжнародними партнерами під егідою Офісу Президента та уряду.

«Держава, область і місто мають чіткий план. Усі дії скоординовані. Найкращий варіант стабільного теплопостачання в Кременчуці – диверсифікувати теплопостачання, збудувавши автономні котельні по місту. Це наша основна мета зараз і на подальші роки», - наголосив очільник Полтавської ОВА.

Читайте також: Ворог знову завдає ракетних ударів по Кременчуцькій ТЕЦ - голова ОВА

Як повідомлялось, Кременчуцька ТЕЦ стала до ладу наприкінці 1965 року. 24 квітня 2022 року її було знищено ракетним ударом рф, внаслідок чого загинув працівник, ще семеро людей зазнали поранень. Влада області запропонувала споживачам ТЕЦ шукати альтернативні джерела теплової енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-