Куп'янськ дуже складно підготувати до зими через значні руйнування - голова ОВА

Куп'янськ дуже складно підготувати до зими через значні руйнування - голова ОВА

Укрінформ
Деокуповане місто Куп'янськ на Харківщині дуже складно підготувати до зими через значні руйнування та знищені мережі.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“У Куп'янську сильно зруйнований центр міста. Зараз працюємо над алгоритмом навіть відновлення критичної інфраструктури, тому що подати тепло до багатоповерхівок - люди там проживають, близько 15 тис. жителів - дуже складно, бо мережі зруйновані вщент. Мости зруйновані, зараз будемо думати над мостовими переправами, бо важливо налагодити логістику, щоб доставляти гуманітарну допомогу”, - сказав Синєгубов.

Він наголосив, що першочерговим завданням залишається розмінування територій. Від часу деокупації відповідними підрозділами ДСНС на Харківщині знешкоджено понад 20 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: З деокупованих районів Харківщини евакуювали понад 17 тисяч осіб

Утім, зазначив керівник ОВА, щойно у визволених населених пунктах розпочинається відновлення інфраструктури, люди повертаються.

“Якщо взяти Балаклію (визволена 8 вересня - ред.), туди подали електроенергію, і зараз це місто вже не впізнати - люди повертаються до своїх осель”, - сказав Синєгубов.

Водночас він наголосив, що ризики для людей дуже великі.

“На жаль, щодня в області ми фіксуємо підриви цивільних осіб на мінах, розтяжках, і навіть фахівців підрозділів ДСНС. “Пелюсток”, які окупанти розкидають через дистанційне замінування, дуже велика кількість. Їх знаходять просто на подвір’ях”, - сказав Синєгубов.

Він зауважив, що багато роботи щодо перевірочних і стабілізаційних заходів на деокупованих територіях.

Читайте також: Енергопостачання на Харківщині відновили приблизно на 50%

Як повідомлялося, Куп'янськ був захоплений військами рф 27 лютого та визволений 10 вересня. До окупації в місті проживали понад 27 тис. осіб.

Наразі в місті частково відновили подачу електроенергії.

Фото: Zelenskiy/Official, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-