У Миколаєві половина води витікає в землю через аварійні мережі - мер

У Миколаєві половина води витікає в землю через аварійні мережі - мер

Укрінформ
Ситуація з водою у Миколаєві критична – більша частина її нині йде не споживачам, а витікає в землю через аварійні мережі.X

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич під час прямого ефіру на Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ситуація з водою у Миколаєві є критичною. Вчора місто знову повністю залишилося без водопостачання. Солона вода руйнує труби, у тому числі великого діаметру, плюс обстріли погіршують ситуацію, ракети влучають у водопровідну систему. Сьогодні маємо ситуацію, коли понад 50 відсотків води витікає в землю через постійні пориви й аварії в мережі», - написав Сєнкевич.

За його словами, зараз міська та обласна влада працюють над вирішенням проблеми. Планується виділення коштів з державного бюджету на наступний рік саме на заміну труб.

Читайте також: На Миколаївщині збили два безпілотники Shahed-136 та один Mohajer-6

Мер також зазначив, що знизити тариф для миколаївців, попри неякісну воду в кранах, наразі неможливо, адже КП «Миколаївводоканал» збиткове, і щомісяця з бюджету міста йому виділяють 25 млн грн.

Як повідомлялося, з 6 жовтня Миколаїв знову залишився повністю без води через серйозну аварію на мережі. І це при тому, що останній тиждень у квартирах миколаївців вона з'являлася лише по кілька годин на добу через тривалі ремонтні роботи після влучання 27 вересня ракетами у міський водогін.

12 квітня через перебитий водогін Дніпро-Миколаїв місто залишилося без централізованого водопостачання. Наразі його відновили, але у кранах тече виключно технічна вода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-