У звільнених Лимані та Святогірську відновлюють інфраструктуру та ремонтують будинки

У звільнених Лимані та Святогірську відновлюють інфраструктуру та ремонтують будинки

Укрінформ
У нещодавно звільнених українськими захисниками Лимані та Святогірську поновлено виплату пенсій, розпочалося відновлення інфраструктури та ремонт пошкоджених будинків.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі за результатами поїздки на Донеччину, передає Укрінформ.

«Як у Лиман, так і у Святогірськ уже привезли перші пенсії, їх видавали людям. Також доправлена гуманітарна допомога. Її роздавали і в Лимані, і в громадах навколо, і у Святогірську. Відразу бачиш щастя на обличчях жителів. Вони щасливі бачити і військових, і людей взагалі», – розповів він.

Тимошенко підкреслив, що серед першочергових завдань місцевої влади – відновлення постачання електроенергії та підготовка до зимового періоду в тих населених пунктах, де проживають люди.

«Якщо ми кажемо про Святогірськ, то це трохи більше як 500 осіб, у Лиманській громаді зараз проживає близько 15 тисяч людей. І для очільника обласної військової адміністрації найголовніше завдання зараз – підготуватися до зимового періоду», – зауважив Тимошенко.

Заступник керівника Офісу Президента також проінформував, що відновлення інфраструктури на звільнених територіях Донеччини почалося буквально в перші ж дні після деокупації. Зокрема, за його словами, у Лимані та навколишніх громадах поновлюють роботу відділення «Укрпошти».

Читайте також: Зеленський показав наслідки перебування росіян у Лимані

«Зруйновано дуже багато будинків, іншої інфраструктури. Ті оселі, що вціліли, треба відремонтувати. Полагодити вікна чи покрівлю можна за місяць-півтора – це ми обов’язково зробимо. Будемо лагодити, надаватимемо дрова, все необхідне для зимового періоду. Якщо житло пошкоджене сильніше і ми розуміємо, що відремонтувати все просто не встигнемо фізично, звісно, пропонуватимемо евакуацію до інших регіонів нашої країни», – сказав Тимошенко.

Читайте також: На звільнених територіях Харківщини та Херсонщини почали виплачувати пенсії за жовтень

Як повідомляв Укрінформ, цивільне населення деокупованих територій Святогірської та Лиманської громад на Донеччині отримуватиме грошову допомогу в розмірі 1200 грн на одну особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-