СБУ затримала двох ворожих коригувальниць вогню на Одещині та Донеччині

СБУ затримала двох ворожих коригувальниць вогню на Одещині та Донеччині

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ викрили двох російських агентів в Одеській і Донецькій областях, які передавали ворогу координати місць дислокації і маршрути переміщення Сил оборони у прифронтових районах на півдні та сході України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки України викрила двох російських агентів в Одеській і Донецькій областях. Вони розвідували місця дислокації і маршрути переміщення Сил оборони у прифронтових районах на півдні та сході України. В однієї із поплічниць ворога вилучено топографічну карту та схему з координатами тимчасового розташування підрозділу ЗСУ на Одещині. Саме по ньому окупанти планували здійснити масований ракетний удар. Втім, співробітники СБУ своєчасно встановили місцезнаходження зловмисниці і затримали її на спробі передачі розвідданих», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ще одну ворожу поплічницю затримали у Покровському районі на Донеччині. Зловмисниця намагалась передати окупантам закриту інформацію про дислокацію та кількість особового складу одного з підрозділів ЗСУ.

Контррозвідники СБУ встановили, що вона була завербована російськими спецслужбами у серпні цього року. Її «зв’язковим» був учасник терористичної організації «днр», який давав вказівки щодо проведення розвідувально-підривної діяльності.

Читайте також: На Одещині СБУ затримала ворожого навідника дронів-камікадзе

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисницям про підозру за вчинені ними злочини. Одній з них уже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня Служба безпеки України затримала російського агента, який приховано фотографував оборонців Одеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-