В окупованому Маріуполі люди годинами стоять у чергах за продуктами

В окупованому Маріуполі люди годинами стоять у чергах за продуктами

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі мешканці змушені стояти у великих багатогодинних чергах за гуманітарними продуктами харчування.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідні відео з місця подій.

«Маріуполь. Лівобережний район. Видача раптової гуманітарної допомоги. Правда, схоже на життя, коли немає потреби брати купу найдешевших продуктів?», - написав Андрющенко під відео.

Раніше він пояснював, що у Маріуполі заробітної плати та пенсій, які загарбники видають далеко не всім, не вистачає на мінімальний рівень життя, навіть при звільненні від оплати комунальних послуг та проїзду в транспорті. Ціни на продукти харчування у місті недоступні для багатьох.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У Мелітополі загарбники встановили надвисокі ціни на продукти, бракує ліків - мер

Нині у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю через нестачу води загрожує екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста». А проведений нещодавно псевдореферендум про «приєднання» Маріуполя і «днр» до росії ніяк не поліпшив гуманітарну ситуацію у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-