Українська преса знову доступна на Харківщині - МКІП

Українська преса знову доступна на Харківщині - МКІП

Фото
Укрінформ
"Слобідський край" та "Обрії Ізюмщини" знову інформують мешканців деокупованої Харківщини. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Після звільнення Збройними Силами України понад 400 українських міст і сіл області, міністерство за лічені дні організувало процес інформування українців на деокупованих територіях. Зокрема, було підготовлено спеціальні випуски газет "Слобідський край" (20 тисяч примірників) та "Обрії Ізюмщини" (5 тисяч примірників)", - йдеться в повідомленні.

Відомство зазначає, що під час окупації Харківської області всі українські медіа заборонялися російськими загарбниками, оскільки "кремлівська пропаганда вперто нав’язувала свою спотворену реальність".

Читайте також: Конкурс фото пам'яток України для ілюстрування статей у Вікіпедії триватиме до кінця жовтня - МКІП

Водночас заступник очільника МКІП Тарас Шевченко підкреслив, що на сьогодні відбувається підготовка чергового випуску газет, водночас досвід в оперативній організації інформування мешканців Харківщини використовуватиметься на нових звільнених територіях.

"Щиро вдячний творчим колективам видань за оперативну підготовку контенту, нашим партнерам з Держкомтелерадіо, "ДАК "Укрвидавполіграфія", Харківської ОВА та USAID UCBI Project за допомогу з друком та поширенням газети. Вкотре переконуюся, що в єдності наша сила, і разом ми обов’язково переможемо!", - сказав він.

Повідомлялося, що на звільнених територіях відновили мовлення 27 телерадіокомпаній, водночас на Харківщину повернувся телемарафон "Єдині новини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-