Конкурс фото пам'яток України для ілюстрування статей у Вікіпедії триватиме до кінця жовтня - МКІП

Конкурс фото пам'яток України для ілюстрування статей у Вікіпедії триватиме до кінця жовтня - МКІП

Укрінформ
Найбільший у світі міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини "Вікі любить пам’ятки" проходитиме до 31 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Мета проєкту – зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України до війни для ілюстрування статей у Вікіпедії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: МКІП та Google посилюють співпрацю з представлення української культури

Зазначається, що в основні номінації відбираються знімки, зроблені в будь-який період часу до 23 лютого 2022 року (включно). Також можна завантажити відео, де зображено пам’ятки.

МКІП зазначає, що для участі у проєкті необхідно до 31 жовтня долучити світлини власного авторства на Вікісховище, послуговуючись конкурсними списками пам’яток.

Переможці отримають цінні призи.

У МКІП зауважили, що з 24 лютого сотні пам'яток в Україні зруйновано, багато з них уже не підлягають відновленню. Саме тому наразі кожна світлина має вагому цінність для увічнення пам’яті про культурну спадщину нашої країни.

Читайте також: Журналістку Страна.ua виключили зі переліку номінантів на премію від Thomson Foundation - МКІП

Як повідомлялося, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук став першим благодійником проєкту "Збережіть українську культуру" від МКІП, спрямованого на залучення благодійних коштів для відбудови пам'яток культурної спадщини в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-