Загарбники заявили, що збережуть гривню у Маріуполі до кінця року – радник мера

Загарбники заявили, що збережуть гривню у Маріуполі до кінця року – радник мера

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники заявили, що гривневий обіг збережеться до кінця року.

Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Перехідний період за планом буде встановлено до 01.01.2023 року. До того зберігається гривневий обіг, який штучно дискредитовано заниженням курсу», – написав Андрющенко.

Він також зазначив, що наразі російська пропаганда окремо наголошує, що мобілізацію в Маріуполі перенесено на цей період.

Читайте також: У Маріуполі через підриви на російських боєприпасах загинув 21 енергетик

«Ідеться про територію, не людей. ...Мобілізація маріупольців на території росії може здійснюватися вже», – уточнив радник мера.

Крім того, він нагадав містянам, що в разі оголошення офіційної окупації та анексії всі зобов’язання до деокупації несе росія, зокрема щодо пенсій та соціальних виплат.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу.

Читайте також: У Маріуполі вчителів змушують розповідати дітям, що він «завжди був» російським

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

23-27 вересня російські загарбники провели псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях України. 30 вересня в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України. Міжнародна спільнота законність інсценованого «волевиявлення» не визнала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-