В ОП розповіли, скільки об'єктів пошкоджені на Харківщині, Чернігівщині, Сумщині та Запоріжжі

В ОП розповіли, скільки об'єктів пошкоджені на Харківщині, Чернігівщині, Сумщині та Запоріжжі

Укрінформ
У Харківській області за час повномасштабної російської агресії зруйновано 11,1 об’єктів, з яких більше чотирьох тисяч приватних будинків та три тисячі багатоповерхівок, триває їх відновлення.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Харківщина. Обстріли міста та області тривають, відповідно постійно збільшується кількість зруйнованих об’єктів. Станом на сьогодні зруйновано 11 189 об’єктів, з яких 4 990 приватних будинків та 3 108 – багатоповерхівок", - зазначив він.

Водночас, за його словами, наразі в Харкові та області виконані аварійно-відновлювальні роботи 128 об’єктів, на інших ще триває відновлення.

Тимошенко пояснив, що основні роботи пов’язані із заміною вікон та дверей, ремонтом дахів, фасадів та інженерних комунікацій.

Читайте також: У Дніпрі спеціальна комісія встановлює масштаби збитків після влучання російської ракети в АТП – ОП

Також заступник керівника ОП поінформував, що в Запорізькій області від зброї росіян постраждало 4 457 об’єктів, серед яких 1653 приватні будинки, 216 багатоповерхівок, 2 252 об’єкти ЖКГ, 93 заклади культури, 72 школи, 35 закладів охорони здоров’я, 32 садочки, 18 адміністративних будівель та 8 закладів вищої освіти.

На Чернігівщині, як зауважив Тимошенко, найбільше пошкоджено житлові приватні будинки, їх кількість становить 5 188, а також багатоповерхові будинки – руйнації зазнали 1 106 багатоповерхівок.

Він додав, що вже вдалося відновити 738 приватних будинків, 275 багатоповерхівок, 35 садочків, 34 школи, 23 заклади охорони здоров’я, 14 об’єктів ЖКГ, шість адміністративних будівель, один заклад вищої освіти.

Заступник очільника ОП підкреслив, що в пріоритеті відновлення також об’єкти критичної інфраструктури - мережі тепло-, електро-та водопостачання.

Читайте також: В ОП розповіли про проєкт забезпечення житлом вимушених переселенців в Ужгороді

У той же час він зауважив, що на Сумщині через постійно триваючі обстріл, кількість об’єктів пошкодженої критичної інфраструктури та житлового фонду невпинно зростає та нині становить 3 100.

Тимошенко зазначив, що 90% об’єктів мають ступінь частково пошкоджених, а найбільше руйнувань зазнав Сумський район та Охтирський.

Він пояснив, що на території Сумської області відновлено 964 об’єкти, серед яких 497 приватних будинків, 155 багатоповерхівок, 31 школа, 27 об’єктів ЖКГ, 19 закладів охорони здоров’я, 14 адміністративних будівель, 11 садочків, сім закладів культури, шість закладів вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-