В ОП розповіли про проєкт забезпечення житлом вимушених переселенців в Ужгороді

В ОП розповіли про проєкт забезпечення житлом вимушених переселенців в Ужгороді

Укрінформ
В Ужгороді побудують житло на землі державної форми власності з подальшою безоплатною передачею частини квартир державі для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

“Сьогодні в Ужгороді презентували проєкт забезпечення житлом вимушених переселенців. Це багатоквартирні будинки, де люди зможуть отримати тимчасове житло. Тут в Ужгороді житлові будинки будуть зводити на землі державної форми власності з подальшою безоплатною передачею частини квартир державі для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб”, - повідомив Тимошенко.

Читайте також: У громаді на Рівненщині планують збудувати модульне містечко для переселенців

За його словами, державне підприємство, як замовник отримає 10%, відповідно - 1 000-1 200 кв м житла.

Тимошенко відзначив, що інвестор запропонував частину квадратних метрів житла виділити в будинку, який введуть в експлуатацію вже в жовтні цього року.

“Ремонт та меблювання квартир проведе Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Це дозволить отримати житло для переселенців, не залучаючи коштів з державного бюджету”, - зазначив заступник керівника ОП.

Читайте також: Іпотека під 3%: пільгові кредити отримають ще 500 сімей переселенців

Також Тимошенко поінформував про підписання меморандуму між Закарпатською ОВА, «Traksler Development» та офісом УВКБ ООН в Україні.

“Цей досвід може бути використаний і в інших регіонах України, щоб люди могли швидко отримати житло – це наша мета. Так ми отримаємо локації для перебування ВПО без залучення державних коштів, які зараз потрібні для Збройних сил”, - підкреслив Тимошенко.

Читайте також: Мінреінтеграції залучить міжнародну допомогу для забезпечення маломобільних переселенців

Як повідомлялося, раніше Тимошенко поінформував, що у селі Теребля Закарпатської області вироблятимуть технічну сіль для потреб комунальних підприємств, зокрема, для посипання доріг від ожеледиці.

Фото: Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-