Мешканці звільненої від рф Херсонщини отримають дрова і «буржуйки» - Верещук

Мешканці звільненої від рф Херсонщини отримають дрова і «буржуйки» - Верещук

Укрінформ
Напередодні зими Мінреінтеграції скоординувало зусилля місцевої влади, громад та міжнародних благодійників, щоб забезпечити мешканцям Херсонщини обігрів осель.

Про це заявила віцепрем’єрка Ірина Верещук, звітуючи про свою поїздку по регіону, інформує пресслужба Мінреінтеграції, передає Укрінформ.

За її словами, за час перебування територій регіону під контролем російських загарбників багато житла було зруйновано, знищені інфраструктура та мережі. Тож, люди, які там живуть, потребують допомоги.

«Укрзалізниця взяла на себе зобов’язання забезпечити мешканців щойно звільнених територій 6 тис. кубічних метрів дров та 6 тис. «буржуйок». Поки що цього буде достатньо. Але ми бачимо, що площа деокупованих територій постійно збільшується. Скоро наші ЗСУ продемонструють усім справжні результати «референдумів», - сказала Верещук. Вона додала, що влада має бути готовою оперативно реагувати на гуманітарні потреби щойно звільнених міст та сіл і реінтегрувати їх якнайшвидше.

Понад 3 тисячі жителів деокупованих населених пунктів Херсонщини отримають разову грошову допомогу у сумі 1200 грн. Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«Понад 3 тис. жителів деокупованих населених пунктів Херсонщини отримають разову грошову допомогу в розмірі 1200 гривень», - зазначив Янушевич.

Читайте також: На Херсонщині наступного тижня почнуть відновлювати електромережі

За його інформацією, перші виплати Укрпошта вже доставила у Кочубеївку, Пригір’я, Заградівку.

Як повідомлялося, раніше мешканців Херсонщини закликали евакуюватись до зими. За оцінками представників української влади, територію захопленої Херсонщини попри відсутність "зелених коридорів", залишила половина населення області.

Читайте також: На Харківщині запрацював Єдиний координаційний гуманітарний центр

У Мінреінтеграції заявили, що Укрпошта доставила у звільнені села Херсонщини кошти для виплати разової грошової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-